Wednesday, March 2, 2011

lama jadi baru

smlam datang mood nak wat inovasi kat 1 baju lama ni
baju ni pun bukan ak beli
zaie beli kat mane ntah then ak wartakan baju tu jadi baju ak
hahaha
camne nak wartakan baju tu??
bile kawan-kawan beli baju, tapi pastikan lah baju tu murah then die beli 2 ata lebih eh
kalo tak cnfirm kena tamparan manja..hahaha
bile kawan-kawan beli baju korang bukak plastik beg than terus pakai baju tu
then gi depan kawan tu cakap
"nak baju ni bole??"
*muke kena kesian habes..kedip mata*
mesti kawan tu terus cakap "amek je la"
hahaha
tu dalam kes ak laaahhh
bju yg ak da wartakan jadi milik ak ni murah jek
baju ikut shape badan sikit
kalo agak-agak gemuk tak pakai bju ni smpai la ak rase kurus balik kan
kang nmpak baby malu jek
baju ni kaler kelabu yang sangat sweet and takde corak langsung
so satu aritu tengok video rain then nampak rain nyer baju full ngan pin button
so dapat idea nak buat cam rain
tapi ongkos takde nak beli pin button banyak-banyak kan
plus kot-kot jarum tercucuk badan tak ke nahas
berdarah darah baju tu nanti
so tuk save duit guna lah button baju biasa
tapi colourful
beli kat SS dalam dua ringgit=20 button
then kena ade jarum and benang
guna je benang pape kaler pun
pastu amek baju then terus jahit
pastikan button di jahit merata-rata eh
*kalo zaie ni cnfirm da marah, guna nama bapak die suka-suka*
then jahit sambil dengar lagu mesti rase semangat

Photobucket
*ni la hasil nyer*

tapi sori lah lupe pulak nak amek gmbar sebelum
maklumlah semangat sangat
terus jahit tak hingat daahhh
mesti sesetengah orang cam pelik nape jait belah kiri jek kannn
jawapan nyer kat belah kanan da ade beg tangan
so mesti la tak nmpak kalo taruk belah kanan
so kena la taruk button ni kat belah kiri
hehehe



2 comments:

  1. nice!! creative!!! inovative!! super tahniah!!~ terbaek laa... (^__^)v

    ReplyDelete

Wednesday, March 2, 2011

lama jadi baru

smlam datang mood nak wat inovasi kat 1 baju lama ni
baju ni pun bukan ak beli
zaie beli kat mane ntah then ak wartakan baju tu jadi baju ak
hahaha
camne nak wartakan baju tu??
bile kawan-kawan beli baju, tapi pastikan lah baju tu murah then die beli 2 ata lebih eh
kalo tak cnfirm kena tamparan manja..hahaha
bile kawan-kawan beli baju korang bukak plastik beg than terus pakai baju tu
then gi depan kawan tu cakap
"nak baju ni bole??"
*muke kena kesian habes..kedip mata*
mesti kawan tu terus cakap "amek je la"
hahaha
tu dalam kes ak laaahhh
bju yg ak da wartakan jadi milik ak ni murah jek
baju ikut shape badan sikit
kalo agak-agak gemuk tak pakai bju ni smpai la ak rase kurus balik kan
kang nmpak baby malu jek
baju ni kaler kelabu yang sangat sweet and takde corak langsung
so satu aritu tengok video rain then nampak rain nyer baju full ngan pin button
so dapat idea nak buat cam rain
tapi ongkos takde nak beli pin button banyak-banyak kan
plus kot-kot jarum tercucuk badan tak ke nahas
berdarah darah baju tu nanti
so tuk save duit guna lah button baju biasa
tapi colourful
beli kat SS dalam dua ringgit=20 button
then kena ade jarum and benang
guna je benang pape kaler pun
pastu amek baju then terus jahit
pastikan button di jahit merata-rata eh
*kalo zaie ni cnfirm da marah, guna nama bapak die suka-suka*
then jahit sambil dengar lagu mesti rase semangat

Photobucket
*ni la hasil nyer*

tapi sori lah lupe pulak nak amek gmbar sebelum
maklumlah semangat sangat
terus jahit tak hingat daahhh
mesti sesetengah orang cam pelik nape jait belah kiri jek kannn
jawapan nyer kat belah kanan da ade beg tangan
so mesti la tak nmpak kalo taruk belah kanan
so kena la taruk button ni kat belah kiri
hehehe



2 comments:

  1. nice!! creative!!! inovative!! super tahniah!!~ terbaek laa... (^__^)v

    ReplyDelete