Tuesday, March 22, 2011

dayang senandung

rase cam nak apply je nama dayang senandung kat pejabat pendaftaran
stress ngan muke yang gelaaaappp sanggggaaattt
hilang mood nak merayap
perkara yang ak perasan bile muke da jadi ala-ala dayang senandung ni
orang akan tengok muke macam nak tercabut biji mata
"it's not polite to staring ok!!"
kalo ye pun pelik tgk muka aku gelap tak perlu kot tgk dekat-dekat
dalam hati nak je cakap
"negro hitam tak pulak ko kisah, ak hitam korang kisah pulak"
bole tak camtu kannn

topeng dayang senandung ni jadi akibat dari mandi tak hingat kat wonderland, melaka
lain kali da tau cepat sunburn beringat-ingat lah sikit kann
ini takk selagi boleh nak berendam gak kat air kolam berklorin tu
padan muke!
masuk je toilet rase cam nak pecahkan sume cermin yang ade
sebab muke da sunburn
yang paling best takyah pakai blusher
sebab da ade blusher sunburn
muka merah macam udang kena bakar
ari pertama still lagi oke sebab ade blusher kann
ari kedua memang azab da maiiii
takde blusher daahhh
hitam je ade
adoyaiii *___*"

bile da hitam ni kan rase nak wat suggestion lak kat taman-taman tema air
lain kali taruk la cermin kat tepi kolam
baru la orang yang takde kesedaran cam aku ni sedar sikit bile muka da sunburn kann
konon-konon mase tengah mandi tu ternampak muka kat cermin
sempat la selamatkan muka dari kena sunburn
^___*

tapi bagus jugak sunburn ni
bole la kurangkan aktiviti merayap tak tentu pasal kann
memang save
sampai nak gi cafe pun malu
T__T"

muke da start mengelupas
sangat bagus sebab ganti kulit baru
yang tak bagus bile muka bertompok tompok
mampu pakai lotion and eyeliner je
sebab ade 2 tone kat muka
hitam and coklat
bila orang pandang
cakap dalam hati : diorang pandang sebab ak cantik!!
for those yang pandang-pandang
thanks a lot-keyakinan meningkat
for those yang bertanya pasal sunburn
thanks a lot too
sebab sekurang-kurangnya anda prihatin tentang diri saya
impian: sunburn please go away!!




sana sini:
duit da terbang ke bengkel kereta sebab temperature kereta naik last weekend. luckily sebab perasan awal.kalo tak mesti lagi banyak damages and of course lagi banyak duit yang terbang ke bengkel kereta. temperature naik sebab kipas radiator rosak (betul ke term ni?? belasah je la).thanks to mechanic yang tolong baik kan baby saya (kereta saya)!!

No comments:

Post a Comment

Tuesday, March 22, 2011

dayang senandung

rase cam nak apply je nama dayang senandung kat pejabat pendaftaran
stress ngan muke yang gelaaaappp sanggggaaattt
hilang mood nak merayap
perkara yang ak perasan bile muke da jadi ala-ala dayang senandung ni
orang akan tengok muke macam nak tercabut biji mata
"it's not polite to staring ok!!"
kalo ye pun pelik tgk muka aku gelap tak perlu kot tgk dekat-dekat
dalam hati nak je cakap
"negro hitam tak pulak ko kisah, ak hitam korang kisah pulak"
bole tak camtu kannn

topeng dayang senandung ni jadi akibat dari mandi tak hingat kat wonderland, melaka
lain kali da tau cepat sunburn beringat-ingat lah sikit kann
ini takk selagi boleh nak berendam gak kat air kolam berklorin tu
padan muke!
masuk je toilet rase cam nak pecahkan sume cermin yang ade
sebab muke da sunburn
yang paling best takyah pakai blusher
sebab da ade blusher sunburn
muka merah macam udang kena bakar
ari pertama still lagi oke sebab ade blusher kann
ari kedua memang azab da maiiii
takde blusher daahhh
hitam je ade
adoyaiii *___*"

bile da hitam ni kan rase nak wat suggestion lak kat taman-taman tema air
lain kali taruk la cermin kat tepi kolam
baru la orang yang takde kesedaran cam aku ni sedar sikit bile muka da sunburn kann
konon-konon mase tengah mandi tu ternampak muka kat cermin
sempat la selamatkan muka dari kena sunburn
^___*

tapi bagus jugak sunburn ni
bole la kurangkan aktiviti merayap tak tentu pasal kann
memang save
sampai nak gi cafe pun malu
T__T"

muke da start mengelupas
sangat bagus sebab ganti kulit baru
yang tak bagus bile muka bertompok tompok
mampu pakai lotion and eyeliner je
sebab ade 2 tone kat muka
hitam and coklat
bila orang pandang
cakap dalam hati : diorang pandang sebab ak cantik!!
for those yang pandang-pandang
thanks a lot-keyakinan meningkat
for those yang bertanya pasal sunburn
thanks a lot too
sebab sekurang-kurangnya anda prihatin tentang diri saya
impian: sunburn please go away!!




sana sini:
duit da terbang ke bengkel kereta sebab temperature kereta naik last weekend. luckily sebab perasan awal.kalo tak mesti lagi banyak damages and of course lagi banyak duit yang terbang ke bengkel kereta. temperature naik sebab kipas radiator rosak (betul ke term ni?? belasah je la).thanks to mechanic yang tolong baik kan baby saya (kereta saya)!!

No comments:

Post a Comment